måndag, oktober 29, 2012

Snabbt Förbundsmöte i Kalmar

Lördagen den 27 oktober samlades i Kalmar ett gäng alerta SFU-are från olika klubbar och distrikt  för att besluta om framtiden. Från Pärlcirkeln deltog David, och Arne representerade distriktet i Sörmland-Östergötland. Inga dramatiska förändringar är att vänta. Det mesta blir sig likt, men medlemsantalet bör öka rejält, så gör vad ni kan för att värva kompisar och andra intresserade! Största frågan var en modernisering av stadgarna som också innebar ändrad verksamhetsperiod. Det betyder att förbundsmötena i fortsättningen kommer att hållas under april eller maj. Och nästa gång blir då inte förrän 2015, och innan dess kan ni se fram mot hela 14 nya nummer av Sfung-tidningen inklusiuve det som bör dyka upp redan nästa vecka.


 Christer Andersson, som ni ser hälsa deltagarna välkomna här ovan, omvaldes till ordförande. Gäst på mötet var bland annat Britt-Inger Hahne, som är "frimärkschef" hos Posten. Hon gav en hel del initierade och intressanta svar på delegaternas olika frågor om posten och frimärksutgivning. Som ni säkert vet har postverken i Sverige och Danmark gått samman och heter nu PostNord. Det betyder bland annat att alla danska frimärken numera trycks i Kista i Sverige. Och ringer ni till kundtjänst, så kanske någon i Köpenhamn svarar, fast på svenska förhoppningsvis.
På kvällen gjordes en utflykt till Pukebergs glasbruk, där vi intog "hyttsill", en synnerligen läcker småländsk specialité. Där fick också Britt-Inger chans att med hjälp av danska glaskonstnären Annette Gulbaek försöka blåsa liv i frimärkssamlandet, som ni ser nedan.


Ha det bra! Vi ses på Frimärkets Dag på Ängeln den 10 november!

Inga kommentarer: