måndag, februari 13, 2017

Skicka en hälsning från Katrineholm år 2117!

Katrineholm 100 år!

Den 1 januari 2017 har Katrineholm varit stad i 100 år. Det kommer att firas på olika sätt under hela 2017. Frimärkets Dag i Katrineholm den 18 mars går i jubiléets tecken. Vi visar massor med härliga vykort hur Katrineholm såg ut i början av förra seklet, och frimärken och stämplar kommer att spegla posthistorien i staden.
Men 100 år är ju inte så väldigt lång tid. Många städer är mycket äldre. Så därför kommer filatelisterna att anlägga ett 200-årsperspektiv på firandet: 100 år bakåt och framåt.
Därför inbjuder man alla katrineholmare och andra att ta fantasin till hjälp och skicka en hälsning från Katrineholm år 2117, när staden fyller 200!
Tänk dig att du är i Katrineholm år 2117. Du kanske bor där eller är på besök. Du får lust att skicka ett kort eller brev och berätta om hur du har det. Hur ser Katrineholm ut? Vilka industrier och affärer finns? Går det några tåg, eller har torget blivit en raketbas?
Det här är ingen tävling. Vi kommer inte att utse vem som skrivit det bästa/intressantaste/mest fantasifulla brevet. Men många av korten och breven kommer vi att presentera vid Frimärkets Dag den 18 mars, och några kommer att publiceras i Sfung! Så att vi alla kan få en glimt av vad som kommer att hända de närmaste 100 åren!
Skickar du vykort får du gärna rita kortet själv!
Vi kan inte returnera ditt bidrag, så ta gärna en kopia om du vill behålla ett själv. Om du sänder in ett bidrag innebär det att du godkänner att ditt bidrag kan komma att visas offentligt vid frimärkets Dag den 18 mars 2017 eller veckorna innan och efter. Vi vill att du anger ditt namn när du skickar in bidraget. Alla insända bidrag kommer att arkiveras. Kanske någon ordnar en utställning av bidragen vid 200-årsjubiléet 2117!
Alla bidrag skickas in per post till
Frimärksklubben Pärlcirkeln
c/o Svensson, St. Karinboda,
641 92  Katrineholm
Du kan skicka ditt bidrag fram till Frimärkets Dag 18 mars, men du har störst chans att komma med på utställningen om vi får det senast 28 februari!

Katrineholms Filatelistförening (KFF) och Frimärksklubben Pärlcirkeln

Inga kommentarer: